TRUSTPORT TOOLS világszerte a piacokon!

Új adatvédelmi termék a vállalati igények kielégítésére.

 

Az érzékeny adatok védelme pótolhatatlan része a számítógépes biztonságnak.  Adatok titkosítására és megsemmisítésére szolgáló hasznos eszközök beletartoznak a TrustPort Total Protection alapfelszereltségébe. Vállalkozásoknak, illetve azoknak az magánszemélyeknek, akik nem igénylik a teljes biztonsági csomagot, csak bizonyos részfunkciókat, megjelentettünk egy új terméket. A TrustPort Tools a tökéletes megoldás az érzékeny adatok védelmére.

„Néhány ügyfelünk, a már meglévő és a potenciális ügyfelek egyaránt, hiányolták a lehetőséget, hogy önálló adat védelmező szoftvert vásároljanak,” magyarázta Marcela Parolkova, a TrustPort  értékesítési igazgatója. „Így szerettünk volna adni nekik egy terméket, ami biztonságban tartja bizalmas adataikat. Dióhéjban erről szól a TrustPort Tools.”

A TrustPort Tools moduláris szoftver, ami elvben az adat titkosítás két módszerét nyújtja. Az első ideális vállalkozások, hatóságok és olyan intézmények számára, melyek ügyfelek érzékeny adatait kezelik ugyan, de nem rendszeresen.  Azokat a bizalmas adatok, melyeket egy jó ideig csak egyszer vagy kétszer használnak, tárolhatóak titkosított archívumokban.  

Amikor egy titkosított adatot megnyitnak és feldolgoznak napi rendszerességgel, a meghajtó titkosítás az ideális megoldás. Biztosítja a fájlok automatizált titkosítását, azok másolása, vagy virtuális meghajtóra helyezésekor. A felhasználó ugyanúgy nyitja meg és menti el a dokumentumokat, mint egy meghajtóval, ami igazán kényelmes műveletet tesz lehetővé.

A szoftver egy másik fontos funkciója az adatmegsemmisítés„Vannak olyan intézmények és cégek, ahol a megfelelő adatmegsemmisítés elengedhetetlen,” nyilatkozta Petr Vanek, a TrustPort kutatási és fejlesztési igazgatója. „Sok ember még mindig úgy gondolja, hogy elegendő a dokumentumok egyszerű törlése. Ha érzékeny adatokról van szó, akkor meg kell hogy mondjuk nekik: Nem, nem elegendő.”

A TrustPort Tools az adatmegsemmisítés nyolc különböző módját teszi lehetővé, a dokumentumok bizalmasságától függően.  Alapvetően egy háromciklusú felülírást használ. Ezt a szoftvert használva nagyon könnyű a gyakran használt helyek, mint például az ideiglenes fájlok, böngészési előzmények, lomtár, stb. automatikus megsemmisítése.

Összefoglalva tehát a TrustPort Tools egy kiváló és költséghatékony eszköz azon ügyfeleinknek, akiknek nincsen szüksége a Total Protection biztonsági csomag minden funkcionalitására, mindösszesen egyszerű megoldást keresnek mappák és meghajtók titkosítására, valamint érzékeny adatok biztonságos, tehát nem visszaállítható módon történő törlésére.