Megjelent az új TrustPort Net Gateway termékcsalád!

Brno, 2012. május 29 – Megjelent a TrustPort vállalati termékcsalád új verziója, a TrustPort Net Gateway. A szoftver magában foglal antivírus és spam szűrő funkciót csakúgy, mint a web szűrő modult, így nyújtva átfogó védelmet a vállalati hálózat belépési pontjain. A Net Gateway nem csak blokkolja a kártékony kódokat még azelőtt, hogy a megfertőzhetnék a végponti számítógépeket vagy a fájl szervert, hanem a hálózatot veszélyeztető kéretlen leveleket és a nem kívánt böngészést is szűri.

A rendszergazdák a vállalati hálózat beállításait egy megújult webes felületen bárhonnan elérhetik távolról. Az új felület kialakításánál a dinamizmus és a komfort volt az elsőrendű szempont. Minden beállítási lehetőséget el lehet menteni, vagy egyszerűen vissza lehet térni az alapbeállításokhoz. A konfigurációs varázsló funkcióval gyorsan lehet módosítani az alapbeállításokon pl. a használaton kívüli szolgáltatások kikapcsolásával rendszer erőforrásokhoz juttatni egyéb alkalmazásokat. 

 

A TrustPort Net Gateway új verziójának proxy szervere alapjaiban megújult és nagyobb teljesítményre lett hangolva. A proxy szerver egy új modullal bővült, amely automatikusan ellenőrzi a meghívott weboldalt, hogy szerepel-e a Google Biztonságos Böngészés adatbázisban (Google Safe Browsing Service). A belső hálózat felhasználóinak védelme egy speciális alkalmazással szintén biztosított.

 

A TrustPort Net Gateway minden adatot elment a hálózatban megnyitott web és email alapú hivatkozásokról. Ennek segítségével a rendszergazdák egyszerűen készíthetnek áttekinthető statisztikákat. Ezen statisztikák felhasználásával pedig megalapozott és gyors döntéseket hozhatnak a hálózati biztonsági politikával kapcsolatban. 

 

“A TrustPort Net Gateway új verziója igazodik mindazon felhasználói igényhez. Például akik már használnak valamilyen vállalati biztonsági terméket, de szükségük van egy plusz biztonsági szolgáltatásra, azonban nem akarnak fizetni olyan szolgáltatásért, amelyet már megkaptak az aktuális biztonsági szoftverüktő - a termékünk vírusirtóból, spam szűrő és egy web filter modulból áll. Ha az ügyfél ezekből egy vagy több modult már egy másik gyártótól vesz igénybe, akkor is megvásárolhatja specifikusan azt a Net Gateway modult amire éppen szüksége van. Ha például az ügyfél a nagy számú spamtől szeretné megszabadítani a hálózatát választhatja a spam szűrő modult külön, ha pedig a kártékony kódok aggasztják, akkor az antivírus modul a megoldás.” nyiltkozott Marcela Parolkova, a TrustPort értékesítési igazgatója.