A TrustPort Antivirus igazán nagyszerű eredményeket, és kétszeres sikert ért el az összehasonlító teszteken.

Brno, 2011. április 20. – TrustPort, egy világszerte vezető biztonsági szoftvert gyártó cég, ma bejelentette, hogy az alábbi szigorú teszteken vizsgált termékei, melyeket két fő független laboratórium vezényelt le – VB100 és AV-Comparatives - helyesen lettek kikiáltva az iparban a legjobb antivírus technológiát használó termékeknek.

Az AV-Comparatives által alkalmazott tesztek körülbelül 400,000 6 hónaposnál nem régebbi rosszindulatú program mintát tartalmaztak. A TrustPort Antivirus elnyerte a legmagasabb helyezést a minták 99.2 %-nak észlelésével, ez az eredmény páratlan a versenyző termékek között. Így a termék nyert még egy AV-Comparatives Advanced+ díjat is.

Majdnem hetven kereskedő volt jegyzékbe véve az áprilisi Virus Bulletin összehasonlító teszteken. Termékeiket egy sor tesztnek lettek alávetve, melyek a valósidejű és igény szerinti víruskeresésre fókuszáltak, értékelve a reaktív és proaktív észlelési technikákat, figyelembe véve a teljesítmény kritériumokat is. A TrustPort Antivirus 98%-os sikeres és 0%-os téves riasztás eredménnyel megnyerte az első helyet.

„A TrustPort egyike azon kevés több víruskereső motorral ellátott termékeknek, melyek rutinszerűen versenyeznek tesztjeink legmagasabb pontjaiért, magukévá téve a reaktív és proaktív skála negyedét,” jegyezte meg John Hawes, a Virsu Bulletin műszaki tanácsadója. „A cég legújabb teszt rekordjai kiválóak lettek, a 12 teszt közül kilencen továbbjutottak, a másik hármon nem indultak el, az utolsó év eredményei szerint pedig négyből négyen továbbjutottak.”

John Hawes Virus Bulletin jelentése részletesen leírta a TrustPort Antivirus tulajdonságait.: „A telepítési folyamat a sztenderd gyakorlattól való eltérés nélkül meglehetősen gyors, az egész egy vagy két perc alatt megy végbe, újraindítás szükségessége nélkül.” A jelentés a kiváló felismerési arányok értékelésével folytatódott, mely „a legtöbb területen ritkán esett 99% alá, még a proaktív teszt hétnek a reaktív tekintetében és a tisztán teszteken is igazán kimagasló eredményeket mutatnak. A WildList vírusok egyszerűen félre lettek söpörve, és, ami talán ennél is fontosabb, a nem fertőzött alkalmazások gyűjteménye szinte téves riasztás nélkül, lenyűgözően le lett kezelve.”