TrustPort újra a piaci szereplők előtt!

Virus Bulletin kiadta a legújabb összehasonlító tesztjének eredményeit

Brno, 2011. június 28. – Az elmúlt évek Virus Bulletin teszjein a Trustport termékek nem adtak téves riasztás jelzést, miközben folyamatosan a ranglisták legelőkelőbb helyét foglalták a vírusok és egyéb káros kódok detektálásának tekintetében.

A szerver platformokon futtatható antivírus programok tesztjén a TrustPort Antivirus újra világelső lett, köszönhetően a hagyományos és a proaktív víruskeresési eljárások egyidejű alkalmazásának.

“Nagyon örülünk a teszten elért eredményeinknek, de nem fogjuk elbízni magunkat,” így kommentálta a sikereket Vladimir Nemec, a TrustPort vezérigazgatója. “Hosszú ideje hangsúlyt fektetünk Internet biztonsággal kapcsolatos innovatív technológiákra, ami kifizetődő.” A TrustPort szoftverek alapját, egyedi antivírus technológiát alkalmazó többmagos keresőmotor adja.

A reaktív és proaktív teszten elért eredmény megmutatja azt, hogy a vizsgált antivírus szoftver milyen hatékonysággal blokkolja a legújabb vírusokat még akkor is, ha a vírusminták nem szerepelnek a adatbázisában. Hagyományos keresési eljárások és a vírusadatbázis használatával a TrustPort Antivirus szoftver átlagosan 99.81%-os hatékonysággal detektálta a kártékony kódokat és 94,43%-os eredménnyel a csupán heurisztikus keresési módszer alkalmazásával. Az összesített átlagban 98,47%-os eredménnyel a TrustPort Antivirus vizsgázott a legmagasabb eredménnyel a teszten.

Mind a WildList* vírusok detektálása,a mind a fals pozitív teszt vizsgálata kiváló eredménnyel zárult, így a TrustPort számos esetben kapott VB100 díjat,” nyilatkozott John Hawes, a tesztelési csoport vezetője. “A TrustPort az előző évben mind a négy vizsgálaton nyert díjat, valamint a legutóbbi tizenkét tesztből kilencen szerepelt hibátlanul.” A TrustPort szoftverek egyenletesen magas minősége így bizonyítást nyert.

www.wildlist.orgA teszteken vizsgált TrustPort Antivirussal azonos Antivirus technológiát használt a TrustPort Internet Security komplett internet biztonsági szoftver és az annak kibővített változata, a TrustPort Total Protection csomag. A vírusellenőrzés hatékonysága és eredménye minden esetben garantált, függetlenül attól, hogy melyik termékkel végzi a vizsgálatot a felhasználó.